Mel’s uitstekende waarheid

Na een paar moeilijke jaren is Mel Gibson begonnen met het samenstellen van een behoorlijk indrukwekkende comeback. Jongere filmfans zullen zich misschien niet herinneren wanneer hij het register regeerde met actieklassiekers zoals de Lethal Weapon-franchise – of fantastische recensies ontving met prestigieuze beelden zoals Braveheart – maar zijn carrière is ingewikkelder dan een paar gepubliceerde tirades. We verontschuldigen ons op geen enkele manier voor zijn acties, maar Gibson is veel meer dan een Australiër met zijn eigen religie en een groot aantal kinderen … en nog veel meer.

Hij werd geboren in Amerika

Men kan zeggen dat Mel Gibson en Nicole Kidman respectievelijk de beroemdste Australische acteur en actrice zijn. Ze hebben duidelijk iets gemeen: beide zijn in Amerika geboren. Dat klopt, Kidmans geboorteplaats is Honolulu, Hawai’i, terwijl GIbson iets verder naar het oosten ligt. In 1956 verwelkomden Hutton en Ann Gibson hun zesde kind – Mel Colmcille Gibson – in Peekskill, NY, een slaperig dorp in Westchester County, ongeveer 40 mijl langs de Hudson River vanuit New York City. Op 12-jarige leeftijd verhuisden Gibson en zijn gezin naar Australië.

Mel is een Mel – geen Melvin of Melchior. Mel had een Moel kunnen zijn, omdat de naam Gibson afkomstig is van de Ierse Saint Mel uit de 500s, of Moel zoals hij ook bekend staat. Zijn middelste naam komt ook van een heilige. Je herkent Colmcille, soms gespeld Colmcille of zelfs Cumcille niet, maar je kent de acties ervan. We hebben de neiging hem te kennen als St. Columba – hij is degene die de kracht van Christus op het monster van Loch Ness heeft ingeroepen en het beest heeft verdreven. Of zo vertelt het verhaal …

Zijn vader was in gevaar!

De vader van Mel Gibson, Hutton Gibson, is een schrijver en ontkenner van de Holocaust – meer bekend bij laatstgenoemde dan eerstgenoemde. Voordat hij aan zijn controversiële literaire carrière begon, werkte Hutton als remmer van het New York-spoorwegsysteem totdat een blessure hem dwong met pensioen te gaan. Het duurde een tijdje voordat zijn woning doorkwam, en terwijl hij de tijd doodde, pauzeerde hij zijn gebruikelijke tijdverdrijf – kinderen maken (hij was 10!) – om naar een spelshow te gaan. Hutton verscheen op Jeopardy! 1968 en bracht meer dan $ 4600 naar huis, ongeveer $ 32.000 in de waarde van vandaag. Hij vond de ervaring duidelijk leuk, want hij verscheen later tijdens een spelshow in Australië, hierboven weergegeven.

Met deze aanwinsten en zijn blessureschikking pakte Gibson het gezin in en ging naar Down Under. Hij had daar een aantal bands – zijn grootouders, Ierse immigranten, vestigden zich in Australië – maar het duurde bijna 100 jaar voordat hij emigreerde. Dus waarom inpakken en naar het land gaan waar het Coriolis-effect inwoners van het noordelijk halfrond verwart? Hutton onthulde zijn ware oorzaak laat in het leven: hij wilde niet dat zijn oudste zoon naar Vietnam werd geroepen, dus verhuisde hij het gezin uit de Verenigde Staten.

Hij is anti-vernietiging

De Orde van de Kunsten et des Lettres is een prestigieuze prijs toegekend door de Franse overheid aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de kunst (denk aan schrijvers, acteurs, enz.). Het is eigenlijk een excuus om een ​​beroemd persoon een medaille te geven. Om zo’n eer te krijgen hoef je geen Fransman te zijn – Robert Redford, Meryl Streep en Uma Thurman behoren tot de vele bekroonde Amerikanen – maar een Amerikaans / Australiër weigerde beleefd te eren.

In 1995 weigerde Mel Gibson, zonder persbericht of fanfare, een nominatie voor de Orde van de Kunsten et des Lettres. Dit was op het hoogtepunt van de populariteit van Gibson; hij had net geregisseerd en gespeeld in Braveheart. Hij weigerde vereerd te zijn om zich te verzetten tegen de tests in de Stille Zuidzee in Frankrijk, die – gezien de nabijheid van Australië – solidair waren met een aanzienlijk deel van het Australische volk.

Hij inspireerde letterlijk de meest sexy man ter wereld

In 1985 kwam People op de cover met Mel Gibson, met een hoofdverhaal over de knappe ster. Terwijl ze het verhaal voorbereidde, passeerde foto-editor Mary Dunn een foto van Mel en riep uit: “Hij is de meest sexy man die leeft!” En vanaf dat moment van ongepaste seksuele agressie op de werkplek begon een traditie.

Sindsdien heeft People elk jaar een meest sexy persoon gekroond. Het is duidelijk subjectief en uiteindelijk is het in feite een “nu populaire en ook een esthetische” prijs. Maar eerlijke beschrijvingen verkopen geen tijdschriften, dus de traditie gaat door – decennia daarna begon omdat Mel Gibson zo verdomd knap was.

Zijn passie ging naar zijn ex-vrouw

De hoofdrol in een hele reeks hitfilms biedt een man het soort macht – en bankroll – dat nodig is om zijn passieproject te blussen. Mel Gibson deed precies dat met The Passion of the Christ uit 2004, zijn zelf gefinancierde bijbelse epos dat een verrassend succes was. Als u zichzelf financiert, kunt u natuurlijk de meeste winst behouden. En wanneer een film wereldwijd meer dan $ 600 miljoen verdient, kunt u bijna alles kopen wat u maar wilt – inclusief een scheiding.

Gibson trouwde met de voormalige Robyn Moore in een katholieke ceremonie in 1980, ruim voor zijn hemelvaart naar de megastarstatus in Hollywood (hij verdiende slechts $ 400 voor zijn eerste film, Summer City, 1977). Passion Mel heeft tenslotte ongeveer $ 400 miljoen vrijgemaakt, maar zijn commerciële geluk stond in schril contrast met zijn burgerlijke staat: hij en Robyn scheidden in 2006 en ze vroegen om een ​​scheiding in 2009. Toen het stof zich vestigde, ging Robyn weg met de helft van zijn rijkdom – ongeveer $ 425 miljoen, en is naar verluidt de duurste scheiding in de geschiedenis van Hollywood.

Hij bouwde zijn eigen kerk

In 2003 bouwde Mel Gibson zijn eigen katholieke kerk. De Kerk van de Heilige Familie gaat terug naar Vaticaan II en voert een Latijnse mis. Vrouwen moeten hun hoofd hebben bedekt en de priester is niet tegen de congregaties tijdens het eucharistisch gebed. Het is duidelijk dat katholiek zijn belangrijk is voor Gibson. Hij volgt de voetsporen van een traditionele katholiek. Hutton Gibson is een zware antiphon en negeert het doctoraat in Vaticaan II. Interessant is dat de ex-vrouw van Gibson een bisschop is.

Hij is niet de enige acteur Gibson

Hutton en Mel zijn niet de enige beroemde Gibsons: Mel is een van de 11 kinderen en zijn jongere broer Donal is ook een acteur. Hij is het best bekend als een stemacteur, met een cv met de Australische kapitein Boomerang in de Justice League en John Smith in Pocahontas 2: Journey to a New World – zijn grote broer in de laatste rol, zoals Mel verwoordde in de oorspronkelijke Pocahontas.

De op een na jongste zoon van Mel heeft ook een deel van het werkende virus – Milo zat in het veelgeprezen drama Hacksaw Ridge uit WO II 2016. Tot nu toe is de vroege buzz bij Milo dat hij een chip in het oude blok is … op een goede manier: hij krijgt veel van de meest sexy Gibson live-oproepen. Hij was geen slechte voetballer op de middelbare school, maar als een aanstootgevende lijnman van 5 ‘- kort op alle niveaus op de middelbare school – nam hij waarschijnlijk de juiste beslissing door te handelen.

Hij begon heel vroeg te drinken

Drinken Mel Gibson kreeg in 2006 publieke aandacht toen hij werd gearresteerd voor een DUI en antisemitische opmerkingen maakte bij de arresterende officieren, maar alcohol was lang in zijn leven: hij zegt dat hij 13 jaar begon te drinken. Hij sprak over zijn verslaving in 2015, hij beweerde dat hij nuchter was en minstens vijf jaar nuchter was. “Ze zeggen dat er maar drie opties zijn: je wordt gek, je sterft of je stopt”, zei hij. “Dat is de harde realiteit. Ik ben er een oude rot in. ”

Gibson hoort nog steeds over zijn DUI in 2006. Natuurlijk wenst hij dat hij dat niet deed, vooral in zijn nuchtere staat. Het incident gebeurde herhaaldelijk tijdens zijn persreis naar Hacksaw Ridge 2016, en hij gaf toe dat hij het vervelend vond, en zei dat “voor een aflevering in een politieauto van acht dubbele tequila’s om alle werk, levenswerk, soort en geloof en al het andere te dicteren Ik heb en onderhoud voor mijn leven is echt oneerlijk. ”

Hij bekritiseert opmerkingen over homoseksualiteit

In een interview uit 1991 met El Pais, een Spaanse krant, had Mel Gibson harde woorden voor de homolevensstijl en bekritiseerde hij homoseksuelen omdat ze “het aannamen” – naast een aantal andere problematische opmerkingen tijdens een testuitwisseling. Zijn geadopteerde broer Andrew, die toevallig openlijk homo is, heeft hem publiekelijk verdedigd.

Je kunt je voorstellen dat het opgroeien in een gezin met een sterk katholiek geloof niet altijd gemakkelijk was. Mel was het niet eens met zijn levensstijl, maar steunde hem omdat, zoals Andrew hem herinnerde, “jij bent mijn broer.” Volgens Andrew moeten Mel’s opmerkingen uit 1991 in context worden gezien. “Hij is een hetero man en hij illustreerde het feit,” beweerde hij. “Op dezelfde manier zou een homoseksuele man geen seks willen hebben met een vrouw.”

Hij komt van heksenjagers

Zoals we al eerder zeiden, is Mel Gibson een Amerikaan vanaf de geboorte – en zijn familie heeft enkele diepe, fascinerende wortels in dit land. Als we beginnen met Hutton (1918), was zijn vader (Mel’s grootvader) John Hutton Gibson (18884). Mel’s grootvader van vaderszijde was John Thomas Gibson (1815). Laten we beginnen: als we blijven graven, eindigen we met de eerste Gibson rechtstreeks in relatie tot het land in wat we nu Amerika noemen: John Gibson (geboren in 1601), negen maal weg overgrootvader van Mel. En oh, wat een interessante Gibson was hij.

Omstreeks 1660, decennia vóór de heksenprocessen in Salem, beschuldigde John Gibson Winifred Holman en haar dochter van hekserij. De twee draaiden zich vervolgens om en beschuldigden Gibson en zijn familie van laster en betaalden uiteindelijk boetes voor het maken van een valse beschuldiging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *